Menu

De njam!-chefs zorgen dit jaar opnieuw voor culinaire verwennerij van de bovenste plank met een uitgebreid aanbod aan overheerlijke gerechten.
Hier ontdek je wat de chefs zullen serveren op Lekker Klassiek. Laat het smaken!

Feestelijk koninginnehapje uit de Noordzee

Jan Buytaert haalt de kust op meesterlijke wijze naar het binnenland met zijn feestelijke koninginnenhapje uit de Noordzee. Zijn heerlijk klassieke gerecht bestaat uit een bladerdeegkoekje gevuld met verse garnalen, een heerlijk tongrolletje en mosseltjes. De smeuïge vis- en mousselinesaus, verse asperges en de puree maken het geheel compleet!

Pastaschelpen met Iberico ham en groene asperges

Jan Tournier laat je genieten van pastaschelpen met een smeuïge roomsaus met Parmezaan en kervel. Dit smaakvolle pastagerecht wordt afgewerkt met groene asperges en Iberico-ham van topkwaliteit. Dit heerlijke gerecht zal ook in een vegetarische en/of glutenvrije variant verkrijgbaar zijn!

Krokante kipfilet met Oosterse couscoussalade

Michaël Vrijmoed serveert een mals stukje hoevekip met een heerlijke tomatensaus en een frisse Oosterse couscoussalade met paprika, gekonfijte citroen en basilicum. Dit gerecht zal ook glutenvrij en/of lactosevrij verkrijgbaar zijn.

100% rundsburger met sla, tomaat, rode ui & smokey chocolate barbecue saus

Dominique Persoone serveert een kwaliteitsvolle 100% rundsburger met verse sla, tomaat, rode ui en een overheerlijke smokey barbecuesaus met een toets van chocolade. Uiteraard is er ook een veggieburger verkrijgbaar en kan je zelfs kiezen voor een glutenvrij broodje bij beide burgers. Smakelijk!

Paling in 't groen

De klassieker der klassiekers wordt geserveerd door Johan Segers… kraakverse, overheerlijke paling in 't groen met boerenbrood. Dit gerecht zal uiteraard ook met glutenvrij brood te verkrijgen zijn.

Noordzeevis met gemarineerde kerstomaatjes, kruidige artisjokken en een smeuïge polderpuree

Bart Desmidt presenteert voor u een smakelijk stukje verse visfilet uit de Noordzee met gemarineerde kerstomaatjes, kruidige artisjokken en smeuïge polderpuree. Een smaakexplosie die je versteld zal doen staan!

Pasta Carbonara rossa met pancetta

Peppe Giacomazza tovert het beste uit Italië op je bord met een smakelijke pasta carbonara rossa met verse San Marzano-tomaten en prachtig pancetta-spek van hoge kwaliteit. Smullen maar! Dit heerlijke gerecht zal ook gluten- en lactosevrij verkrijgbaar zijn.

Verse Brusselse wafel met crème chantilly en speculaas crumble

Roger van Damme bakt voor u ter plaatse verse Brusselse wafels. Dankzij zijn geheime recept zijn ze superkrokant en toch sappig van structuur. Een speciale crème chantilly en speculaascrumble met vers geraspte kaneel en butterscotch zorgen voor de finishing touch zoals alleen Roger dat kan!

Gemarineerde kipsaté met pindasaus en fris gepekeld slaatje

Quyên Truong Thi brengt Vietnam naar De Schorre dankzij haar sappig gemarineerde kipsatés met een fris gepekeld slaatje en een overheerlijk Oosters pindasausje. Deze Aziatische snack zal ook gluten- en lactosevrij verkrijgbaar zijn.

Couscous kroketjes met gemarineerde ui, hummus en gesmolten camembert

Julie Baekelandt verrast je met twee heerlijke vegetarische kroketjes gevuld met couscous, gemarineerde rode ui, hummus en een toets van gesmolten camembert. Heerlijk genieten!

Krokante nachos met tomatensalsa, gehakt, kaas en avocadodressing

Dagny Rós houdt van de leuze 'sharing is caring'. Daarom verwent ze jullie met een heerlijke nachoschotel om te delen. Geniet van krokante nacho’s met verse tomatensalsa, rundsgehakt, rode bonen, gemalen kaas en een frisse avocadodressing. Smakelijk!

Crisp cocktail & Gin Tonic Méditerranée

Aperitieven doe je natuurlijk bij Manuel Wouters. Geniet van zijn frisse 'Crisp' cocktail met wodka, komkommer, limoen, honing & orangebitters of ga voor de lekkere mocktail variant. Manuel verrast je ook met een uitmuntende Gin & Tonic op basis van zijn eigen Spring Gin Méditerranée & frisse Fentimans tonic. Cheers!

Groene kefir smoothie & aardbei smoothie met vanille en kaneel

Voor lekker & gezond moet je uiteraard bij Steffi Vertriest zijn. Zij laat jullie smullen van de smakelijkste smoothies op basis van kraakverse, duurzame ingrediënten! Ga je voor haar heerlijke groene kefir smoothie met spinazie en limoen of verkies je toch haar frisse aardbei smoothie met banaan, vanille en kaneel? Één ding is zeker: smaken zal het vast en zeker… yummie!

Gegrilde onglet met een fris slaatje van courgette en venkel

Jeroen De Pauw laat u genieten van zijn smakelijke BBQ-gerechten. Voor de vleesliefhebbers serveert hij een sappig stukje onglet met een fris slaatje van courgette en venkel. De vegetariërs verwent hij met razend lekkere radicchiospiezen met kikkererwten en courgette. Bij beide gerechtjes komt een zomerse, gegrilde bruschetta met tomaat. Dit gerecht is ook glutenvrij verkrijgbaar.

keyboard_arrow_up